"Stal som sa novinárom, aby som sa priblížil k srdcu celého sveta" Henry R. Luce


Internet náš každodenný

08.05.2010 20:00

Internet náš každodenný

 

Pomaly ako dýchanie, tak prirodzené sa nám stáva aj používanie internetu. Surfovať po ňom rýchlo a bez problémov by nemal byť už žiaden väčší problém. Pretože slovenský trh ponúka širokú škálu kvalitných internetových pripojení s relatívne atraktívnymi cenami od rôznych dodávateľov.

                 

Kto na Slovensku ponúka internetové pripojenia?

 

Na trhu máme niekoľko variant pripojenia internetu – od bezdrôtových wifi, internet cez káblovku či technologie prostredníctvom DSL. Azda najdostupnejší spôsob pripojenia k internetu je prostredníctvom bezdrôtových systémov , jednotne označené ako wifi. Túto službu ponúkajú traja mobilní operátori. Okrem toho, pre svojich klientov majú aj atraktívny balík služieb.

 

 

ORANGE

Spoločnosť Orange ponúka pre podnikateľov a živnostníkov atraktívne balíčky FiberNetu.Balíky FiberNetu určené firemným zákazníkom ponúkajú vysoko stabilné internetové pripojenie cez optiku s rýchlosťou sťahovania dát 50 Mbit/s. Zákazník má na výber dva užívateľské programy FiberNet Biznis s rýchlosťou odosielania dát 10 Mbit/s alebo FiberNet Biznis Plus s rýchlosťou sťahovania aj odosielania dát na úrovni 50 Mbit/s. Programy biznis FiberNetu zahŕňajú v mesačnom poplatku okrem internetového pripojenia aj balík doplnkových služieb – ochranu počítača pred vírusmi, pevnú IP adresu či reverzný DNS záznam. Okrem možnosti bezdrôtového pripojenia cez WiFi umožňujú zákazníkom získať k balíkom FiberNetu notebooky s akontáciou už od 0,03 € s DPH spolu so zariadeniami potrebnými na pripojenie k internetu.

Viac info nájdete tu: https://www.orange.sk/web/prefirmu/internet_a_prenos_dat/fibernet_pre_firmy.html

 

 

T-MOBILE              

Pre svojich zákazníkov T-Mobile ponúka do konca septembra zaujímavú akciu. Notebook na splátky za 9,90 € (298,25 Sk) mesačne! K štýlovému notebooku Acer TravelMate 5330 ponúka T-Mobile aj mobilný internet 10 GB zo zľavou 50% z mesačného poplatku.

 

O2

Tretí mobilný operátor vychádza svojim zákazníkom tiež v ústrety pohodlnejšími a dostupnými službami. Balíček O2 Data neobmedzene sľubuje internet bez stresu, kde už nemusíte sledovať množstvo prenesených dát. Mobilný internet môže vďaka nemu využívať každý. Bez ohľadu na typ programu, ktorý v O2 využívate. Bez viazanosti môžete za mimoriadne výhodnú cenu plne využívať internet v mobile napríklad s prehliadačom Internet do vrecka, emailové služby a všetky svoje obľúbené internetové aplikácie. Už sa nemusíte obmedzovať. Stačí si na Zákazníckej linke 949 aktivovať balíček O2 Data Neobmedzene.

Mesačný poplatok za využívanie balíčka O2 Data Neobmedzene je 6 € (180,76 Sk) s DPH.

 

T-COM

Leader v poskytovaní DSL služieb, ktorých podmienka je mať pevnú linku, pripravil pre svojich zákazníkov zaujímavú akciu. Neobmedzený Magio internet za 11,95 € na celý rok, s možnosťou zľavy objednania si služby cez web. Okrem toho T-Com má v ponuke aj možnosť surfovaia bezdrôtovo, zdarma doplnkové služby a ďalšie skvelé darčeky. Tento spôsob pripojenia odporúčame ako riešenie pre vysokorýchlostný internet aj na masové sťahovanie súborov.

 

Chello

 

Jednou z možností pripojenia do internetu v Bratislave, Košiciach, Trnave a Žiline je pripojenie pomocou existujúcich rozvodov káblovej televízie. Túto službu ponúka spoločnosť UPC pod názvom chello a možno ju využiť tam, kde sú zavedené rozvody káblovej televízie bez nutnosti predplatenia káblovej televízie.

Čo ponúka?

V ponuke má Chello 4 programy, ktoré sa líšia cenou i rýchlosťou prenosu dát. Do konca augusta je možnosť využiť zľavu na programy  chello silver za  7.50 € (225.95 Sk), chello gold za 11.00 € (331.39 Sk) a chello diamond za 13.49 € (406.40 Sk) platí počas prvých 4 mesiacov pri 24 mesačnej viazanosti a je možné využiť ju do 31.8.2009. Pre podnikateľov ponúka produkt s neobmedzeným vysokorýchlostným internetom Chello business class. Okrem iných výhod ponúka tento produkt aj 1 pevnú IP adresu, antivírusovú a antispamovú ochranu poštovej schránky, či vlastnú doménu  a celý rad ďalších extra služieb.

 

 

GTS – Slovakia

Spoločnosť GTS Slovakia poskytuje služby slovenským domácnostiam od roku 1999 a stála pri úplnom začiatku sprístupnenia internetových služieb tomuto segmentu. Ponúkajú internet do domácnosti v troch variantach: ADSL Smart, ADSL Smart a ADSL Rapid Plus. Viac o týchto službách nájdete tu:  https://www.gts.sk/article.php?inet

 

 

 

 

 

 

—————

Späť