"Stal som sa novinárom, aby som sa priblížil k srdcu celého sveta" Henry R. Luce


Krása z prírody

29.08.2009 22:05

 

Prírodná, natur, bio – faktory,ktoré spája spoločný menovateľ. Prírodná kozmetika. Nestala sa len módnou záležitosťou, ale vďaka naturálnej podstate získava na svojej obľúbenosti. Čo teda prírodná kozmetika je? Jednoducho povedané, ide o prírodné kozmetické prostriedky, zostavené z prírodných materiálov.

Už naši predkovia dôverne poznali účinky rastlinných výťažkov ako ochrany pred chladom, vlhkom alebo dotieravým hmyzom. Priekopníčkami tejto kozmetiky boli slávne egyptské kráľovné Nefertiti a Kleopatra. Základom prírodnej kozmetiky sú oleje, tuky, vosky a rastlinné výťažky doplnené o mlieko, med, morskú soľ atď.

Zjednodušene sú to prírodné kozmetické prostriedky, zostavené z prírodných materiálov. Životnosť tejto skupiny prípravkov je 12-24 mesiacov. Na pár výnimiek môžu obsahovať len látky rastlinného alebo živočíšneho pôvodu. Ide o tzv. Pure nature. Sú to prípravky zostavené výhradne z prírodných zdrojov izolovaných mimoriadne šetrným spôsobom. Napriek krátkej dobe spotreby a vysokej cene majú na pokožku veľmi dobrý vplyv vďaka obsahu aktívnych enzímov a vitamínov.

—————

Späť