"Stal som sa novinárom, aby som sa priblížil k srdcu celého sveta" Henry R. Luce


Nie si tu "len tak"

31.08.2009 13:41

 

Vychádzajme zo seba a posúvajme sa k zrelosti.

Si jedinečný a originálny. Nikdy nejestvovala, a to  cez celú večnosť osoba ako TY. Nikto nemá taký úsmev, pohľad, jedinečnú zbierku schopností ako ty.
Nie si tu len tak. To , že si práve na tomto mieste, pracovisku, v škole či v rodine – má svoj význam. Hľadaj, skúmaj čo je za tým.
Máš svoje poslanie, ktoré ti bolo určené. Nenaplní ho nikto iný. Je určené výlučne Tebe. Je však na Tvojom rozhodnutí, ako s tým naložíš.

Máš depku? Jednoduchá odpoveď. Aktivizuj sa v službe. Je potrebné posúvať sa k zrelosti. Práve v pomoci druhým zabúdame na seba, vlastný egoizmus.
Keď investuješ lásku , a to do čohokoľvek, robíš to so srdcom,pocítiš  naplnenie. Pretože dávaš do toho seba. Kus svojho ja. Nie už egoistického, ale toho, ktoré sa premieňa na nezištné. Láska dokáže meniť nielen naše srdce, ale i srdcia iných. Pravá láska nie je sebecká, nekladie podmienky. Je nezištná, opravdivá. Taká, ktorá má moc meniť srdcia ľudí. Aj nás samotných. Láska, ktorá je zvnútornená i viditeľná navonok.
 

Neboj sa ponúknuť bohatstvo svojho vnútra aj druhým. Tým, ktorí sú obohatením aj pre teba. Neboj sa, že stratíš. Ba práve naopak. Veď aj radosť rozdávaním rastie.. vychádzajme zo seba. Nezištne. Nebudeme ochudobnení.
Buďme vnímavými na potreby ľudí, ktorí sú vôkol nás. Niekedy postačí len úsmev, možno milé slovo, ktoré dokáže aspoň trochu prežiariť deň. A nestojí nás to nič. Prinesie to „len“ svetlo a radosť do sŕdc ľudí.

—————

Späť