"Stal som sa novinárom, aby som sa priblížil k srdcu celého sveta" Henry R. Luce


Príďte na živú krížovú cestu do Prešova

19.04.2011 16:22

 Už 4. ročník živej krížovej cesty s autentickou atmosférou, pripravujú mladý ľudia z farnosti Prešov - Nižná Šebastová. Uskutoční sa presne na Veľký piatok, 22. apríla 2011 o 10,00 hod. 

 
Takmer 50 hercov priblíži posledné hodiny života a utrpenie Ježiša Krista. Podľa Mareka Marcina, ktorý si zahrá už po štvrtýkrát hlavnú úlohu Krista, chcú prostredníctvom tejto novej formy evanjelizácie napomôcť ľuďom k hlbšiemu duchovnému zážitku najväčších sviatkov  kresťanov - Veľkej noci. 
 
"V dnešnej dobe, ktorá má prívlastok hektická je priam nevyhnutné šíriť posolstvo pokoja a nádeje," doplnil Marcin. Živú krížovú cestu videlo dosiaľ spolu viac ako deväťtisíc ľudí a záujem z roka na rok stúpa. "Vnímali sme, že napriek organizačnej náročnosti príprav, má táto krížová cesta svoj zmysel.Dotýka sa priamo sŕdc ľudí aj kvôli jej autentickosti," spresnil Marek Marcin. 
 
Iniciátorom dramatickej podoby príbehu Veľkej noci bol domáci kňaz Peter Gombita. Režisérsky sa na príprave  podieľala Marina Baňasová. V hlavnej úlohe Ježiša sa predstaví Marek Marcin, ktorý na svojich pleciach ponesie drevený kríž vysoký dva a pol metra. V úlohe Ježišovej matky Márie, sa predstaví Janka Reváková. Začiatok krížovej cesty je naplánovaný o 10,00 hod. a začne pred mestskou radnicou, pokračovať bude v uliciach mesta Prešov. 
 

—————

Späť