"Stal som sa novinárom, aby som sa priblížil k srdcu celého sveta" Henry R. Luce


Trstená chce lepšie kultúrne centrum

26.04.2010 14:31

 

Trstenčania začali v týchto dňoch s rozsiahlou rekonštrukciou svojho kultúrneho domu. Kysucká Firma má ambíciu učiniť tak počas nasledujúcich 16 mesiacov. Stavebné práce majú stáť takmer dva milióny eur. Ambiciózny projekt trstenskej radnice prešiel vďaka cezhraničnej spolupráci s Poľskom.
„Celkové náklady tohto projektu sú milión deväťdesiatjedentisíc eur, kde my ako mesto prispievame 5%tnou spoluúčasťou, to je zhruba 99 tisíc eur. Tieto peniaze sme získali v rámci cezhraničnej spolupráce s Gminou Jablonka, ktorou máme pripravených niekoľko projektov a v tomto projekte sme boli úspešní,“ upresnil primátor Trstenej, Jozef Ďubjak.
Nové osvetlenie, ozvučenie, oteplenie i nadstavba a bezbariérový vstup to všetko chce trstenská radnica vybudovať vo vynovených priestoroch kultúrneho stánku.
„ Starý 20ročný luster pôjde dole, zmení sa obklad, vymení sa dlažba a pribudne aj nová zasadacia miestnosť, nový bar,“ informoval vedúci Mestského kultúrneho strediska, Ľubomír Fedorák. Primátor:
Okrem toho chce trstenský magistrát v vybudovať v nadstavbovej časti nového kultúrneho domu priestory, ktoré budú slúžiť pre aktivity miestnych hudobných zborov a klubov.Link: https://www.tvoravia.sk/clanok/sk/V-Trstenej-chcu-obnovit-kulturne-centrum

—————

Späť