"Stal som sa novinárom, aby som sa priblížil k srdcu celého sveta" Henry R. Luce


V Trstenej spustili projekt virtuálnej školy

09.10.2009 22:35

 

Ide o zatiaľ jediné virtuálne vzdelávanie svojho druhu na Orave.  S touto iniciatívou prišlo Občianske združenie Persona v Trstenej.

 

Ako efektívne komunikovať, riešiť problémy či stanovenie osobných cieľov. To je len niekoľko tém, ktorým  sa chce venovať elearningová  škola. Bude zameraná na rozvoj sociálnych zručností. Jednou z radu mnohých výhod je, že svoje štúdium si môžete prispôsobiť svojmu voľnému času v pohodlí domova a práve aktuálnym potrebám. S pilotnou virtuálnou školou sa začne už v polovici októbra.

„V rámci tejto triedy si študenti môžu navzájom chatovať, zdieľať svoje zážitky, skúsenosti a takisto aj dojmy z tejto školy a zároveň každý študent bude mať svojho lektora s ktorým bude komunikovať prostredníctvom e-mailov,“ vysvetlila lektorka e-learningového vzdelávania, Veronika Záškvarová.

Škola  je zameraná prioritne pre stredoškolákov, ktorí po úspešnom absolvovaní kurzu môžu získať i certifikát z Ministerstva školstva.  Okrem toho sa vytvára možnosť neformálneho vzdelávania i pre  ostatnú verejnosť.  

„Oblasti neformálneho vzdelávania nie sú dostatočne pokryté. Teda ich môžu  využiť aj ľudia po strednej škole. Možno aj práca s nezamestnanými by bola v tejto oblasti v celku zaujímavá, pretože výcviky face to face s týmito obsahmi sa robia naozaj vo viacerých oblastiach. Zelenú majú teda aj  nezamestnaní i vysokoškoláci,“ spresnila riaditeľka Občianskeho združenia Persona, Martina Gymerská.

E-learningové -vzdelávanie je založené na sebadisciplíne a vyžaduje veľa energie, vytrvalosti a tvrdej práce. Odmenou za to sú však  nové vedomosti  a zručnosti, ktoré nielen rozšíria obzor, ale pomôžu tiež v lepšom uplatnení na trhu práce.  

 

 

—————

Späť